Najnowsze badania pokazują, że ograniczenie spożywania posiłków ma pozytywny wpływ na długość życia oraz zdrowie.
czytaj dalej
Badanie na ten temat zostało opublikowane na łamach "Science Signaling", a jego głównymi autorami są prof. Bruno Conti oraz prof. Gary Siuzdaka z Scripps REsearch Institute w Kalifornii. Jak się okazuje - znaczne ograniczenie ilości spożywanych kalorii przynosi ogromne korzyści dla zdrowia - spadek ryzyka zachorowania na raka, choroby serca, cukrzycę oraz schorzenia neurodegeneracyjne, w tym alzheimera. Jeden z autorów pracy - prof. Conti tłumaczy, że spożywanie przez ssaki mniejszej ilości pokarmu prowadzi do obniżenia temperatury ciała, a to z kolei aktywuje procesy komórkowe, które wpływają na przedłużenie życia i poprawę jego jakości.
Źródło: naukawpolsce.pap.pl
Dodano: 23.09.2020
autor: MarcinZbezu
Zobacz również
Kuchnia Vikinga codziennie wysyła jedzenie strażakom i innym służbom walczącym z powodzią. Posiłki trafiły już m.in do Nysy.
czytaj dalej
Kuchnia Vikinga jest w kontakcie ze sztabem kryzysowym, jeśli tylko pojawi się zapotrzebowanie na większą ilość posiłków, to są gotowi je przygotować.
Dodano: 18.09.2024
Dodano: 18.09.2024
Warren Buffet, jeden z najbogatszych ludzi na świecie, powiedział córce, która poprosiła go o pożyczkę na remont kuchni, żeby poszła w tej sprawie do banku.
czytaj dalej
Informacje ujawnił raport Benzinga, firmy zajmującej się dostarczaniem informacji finansowych i rynkowych.
Dodano: 18.09.2024
Dodano: 17.09.2024
Dodano: 17.09.2024