cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę, że będą one umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce.

19-letni Kacper Ropka usmażył jajecznicę bezpośrednio na rozgrzanej słońcem płycie rynku w Krzeszowicach.
logo-head
czytaj dalej
„Chciałem pokazać, do czego prowadzi wszechobecna betonoza i że temperatury są tak wysokie, że na betonowej patelni można smażyć jajecznicę. Wiem, że rynek w Krzeszowicach nie jest całkowicie pozbawiony drzew i wygląda lepiej niż place w Kutnie czy Wadowicach. Jednak i tu jest wiele miejsc, gdzie drzew nie ma w ogóle, a te, które są w okolicy, powoli usychają" - mówi Kacper w wywiadzie dla Wyborczej.

Proces smażenia jajecznicy na rynku w Krzeszowicach zajął 19-latkowi godzinę i 20 minut.
Źródło:  krakow.wyborcza.pl
Dodano: 02.07.2021
autor: MarcinZbezu

Zobacz również

Dokładnie za 100 dni będziemy siedzieć przy wigilijnych stołach.
logo-head
Dodano: 15.09.2025
Robert Lewandowski strzela swoją pierwszą i drugą bramkę w nowym sezonie ligi hiszpańskiej. Barcelona wygrywa z Valencią 6:0.
logo-head
Dodano: 14.09.2025
W jakim kraju spotkaliście się z najbardziej nieprzyjaznymi ludźmi podczas swojej wizyty?
logo-head
Dodano: 14.09.2025
Reprezentant Polski Jakub Kamiński zapisał się wczoraj w historii jako strzelec najpóźniejszego gola w dziejach Bundesligi – trafił w 104. minucie!
logo-head
Dodano: 14.09.2025
Bartosz Zmarzlik po raz szósty zdobył tytuł indywidualnego mistrza świata na żużlu!
logo-head
Dodano: 13.09.2025